• PDF

Visszavág a Wizz Air a Ryanairnek: 10 új célállomás és olcsó jegyek

Visszavág a Wizz Air a Ryanairnek: 10 új célállomás és olcsó jegyek. Huszonöt milliárd forintos beruházással bővíti kapacitását a Wizz Air Budapesten: 700 új munkahely, 2 további repülőgép, évi 2 millió utas.

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága a pénteki napon bejelentette, hogy huszonöt milliárd forintos beruházással bővíti kapacitását Budapesten. A társaság március végéig két új Airbus A-320-as repülőgépet állít forgalomba budapesti bázisán, ami 66%-os kapacitás-bővítést jelent. Az éves utasforgalom a jelenlegi 1,4 millióról 2 millióra nő, ez mintegy 700 új, közvetett és közvetlen munkahelyet eredményez.

A légitársaság egy új járatot indít Bukarestbe, és több útvonalon növeli a járatsűrűséget, közel megduplázva a hetente elérhető frekvenciák számát, 67-ről 129-re.

Az új, bukaresti járat kezdetben hetente háromszor indul. London Luton repülőterére hárommal bővül a heti járatok száma: mostantól a Wizz Air napi háromszor repül Londonba. Az Eindhovenbe és a Brüsszel Charleroi repülőtérre induló járatok száma megduplázódik, és naponta kétszer indul. Jelentősen növekedik a járatsűrűség Madridba, Barcelonába, Rómába, Milánóba és Malmöbe, ezekbe a városokba legalább egy Wizz Air gép indul naponta.

Minimum 10 új Wizz Air célállomás Budapesti indulással

A Wizz Air tavaly 11 millió utast szállított, idén 12,5 - 13 millióra számít. Tíz új járatot indítanak. A jelenlegi három gép helyett nyár elejétől összesen hat Airbus A320 repülőgépet állomásoztat majd Budapesten.

Az új célállomások: Bukarest, Szófia, Varsó, Kolozsvár, Varsó, Malaga, Larnaka, Szaloniki, Heraklion, Rodosz, és Zakintosz. Emellett Moszkvát, Isztambult, Tel-Avivot és Kijevet is repülni kívánják, a cég már be is adta útvonal-igényeit a hatóságokhoz.

Az új járatok márciusban, áprilisban, majd júniusban indulnak. Váradi József vezérigzagató lapunk kérdésére elmondta: a most bejelentett járatokra minden engedélyük megvan, s csak akkor jelentenek be újabb járatokat, ha azoknak minden feltétele rendelkezésre áll.

You are here