• PDF

Pánikgombot kapnak a New York-i szállodai szobalányok

Pánikgombot kapnak a New York-i szállodai szobalányok. Fizetésemelést, a munkáltatók által fizetett, mindenre kiterjedő egészségügyi biztosítást, magasabb nyugdíjjárulékot és személyes pánikgombot kapnak a New York-i szállodák személyzetének tagjai - beleértve a szobalányokat - írta szerdán a The New York Times.

A hordozható biztonsági berendezésekkel a személyzet tagjai vészjelzéseket adhatnak le, ha a vendégszobákban vészhelyzetben találják magukat. A spéci készülékek műszaki paraméterei hotelről hotelre eltérnek majd, de valamennyi ugyanazt a célt szolgálja: a segélykérést.

Azt persze sem a munkáltatók, sem a szakszervezetek képviselői nem mondják ki nyíltan, hogy a mindehhez a Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató körül kirobbant botrány vezetett. Mint emlékezetes, az egykor a francia elnökségre is esélyes pénzembert tavaly májusban azzal vádolta meg egy szobalány, Nafissatou Diallo, hogy a manhattani Sofitel egyik szobájában megpróbálta megerőszakolni és orális szexre kényszerítette.

Strauss-Kahn ellen vádat emeltek, amelyet aztán ejtettek, mert komoly kétségek merültek fel a panaszos szavahihetőségével kapcsolatban. Az incidenst követően azonban a Sofitel és egy másik manhattani szálloda, a Pierre bejelentette, hogy pánikgombokkal látja el a személyzetét.

A mostani intézkedések, amelyek magukba foglalják a vészjelzők kiosztását is, összesen mintegy 30 ezer szállodai alkalmazottat érintenek. (MTI)

You are here