• PDF

Miami a legnyomorúságosabb város az USA-ban

Miami a legnyomorúságosabb város az USA-ban. A rengeteg napfény, a fehér föveny és a luxuslakások ellenére a floridai város érdemelte ki a nem éppen megtisztelő címet - a Forbes magazin kimutatása alapján.

Tíz tényezőt vizsgált a lap az amerikai városok kapcsán, köztük olyanok fajsúlyosakat, mint az erőszakos bűnözés, a munkanélküliségi ráta, a jelzálogok és az adók, és olyan "könnyebbeket", mint az időjárás vagy a helyi sportcsapatok teljesítménye.

A napsütötte Miamira ezek alapján az jött ki, hogy bár sok gazdag és híres lakossal büszkélkedhet, komor árnyoldalai is akadnak: igen magas a bűnözési rátája, munkavállalóinak pedig hosszan kell ingázniuk naponta lak- és munkahelyük között. A "felső 1 százalék" remekül él, de a nagy többség igen nehezen. Az ingatlantulajdonosok 47 százaléka küszködik jelzáloghitellel - mondta Kurt Badenhausen, a Forbes magazin szerkesztője.

A második helyre egyébként Detroit került, a harmadik Flint városa lett, mindkettő az amerikai autóipar hanyatlásának áldozatai. (MTI)

You are here