• PDF

A Ryanair két új célállomása Budapestről Düsseldorf és a dániai Billund

A Ryanair két új célállomása Budapestről Düsseldorf és a dániai Billund. Májusban Düsseldorfba és a dániai Billundba indít menetrendszerinti járatot Budapestről a Ryanair - jelentette be Michael O'Leary, a légitársaság vezérigazgatója a kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Közölte azt is, hogy sűrítik a járatok számát Barcelonába, London Stanstend repülőtérre és Párizsba. Ennek érdekében négy budapesti járatot megszüntetnek a görögországi Chania és Rodosz, a spanyolországi Palma és az olaszországi (Szicília) Trapani célállomásokra.

Michael O'Leary beszámolt arról, hogy a kormány segítéségét kérik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kialakult probléma megoldására, ami miatt járatokat is töröl a Ryanair. Tájékoztatása szerint - a többi európai uniós repülőtéri szabályoktól eltérően - Budapesten a személyzetnek el kell hagynia a repülőgépet és át kell esnie a biztonsági vizsgálaton, úgy mehetnek vissza a repülőgépre. A 25 perces fordulóidőbe ez nem fér bele, így nem csak a személyzet, hanem az utasok is hátrányt szenvednek - magyarázta a Ryanair vezérigazgatója. Naponta egy járatot törölnek mindaddig, ameddig sikerül megállapodni a repülőtéri hatóságokkal.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Malév február 3-án történt leállását követő két hétben a Ryanair járatai 60 százalékos telítettséggel üzemeltek és márciusra már 70 százalékos kihasználtsággal számolnak.

A  légitársaság vezérigazgatója megismételte a már korábban mondottakat, hogy az első évben mintegy 2-2,4 millió magyarországi utast remélnek.

Arra az újságírói kérdésre, hogy hány volt Malév alkalmazottnak adnak munkát, a Ryanair vezérigazgatója azt mondta: "mérnököket és pilótákat interjúztattunk", de arról, hogy hányat, arról nem nyilatkozott. Michael O'Leary elmondta, hogy drága piackutatást nem engedhetnek meg maguknak, azért előre csak tippelnek: működik-e vagy sem egy útvonal. (MTI)

You are here