• PDF

A szlovákiai síterepek a legolcsóbbak Európában

A szlovákiai síterepek a legolcsóbbak Európában. Norvégiában lehet a legdrágábban, napi átlag 49 euróért síelni, Szlovákiában és Csehországban viszont már 21-25 euróból is hódolhatnak szenvedélyüknek a sízés kedvelői - derül ki egy német összesítésből.

A norvégiai Hemsedal síterepén a legdrágább a síelés, fejenként 49 euró. A ab-in-den-urlaub.de utazási portál összesítése szerint a második legdrágább helyszín Európában svájci: Graubündenben 47 eurót kell költenie átlagosan egy sízőnek.

A rangsor hátsó fertályán a cseh Óriás-hegység lejtői, valamint a szlovákiai Alacsony-Tátra szerepel. Ezeken a vidékeken napi 21-25 eurós költségvetéssel kell számolniuk a téli utazóknak. A honlap Európa 488 sízésre alkalmas vidékét vette számba összesítése elkészítésekor.

Kiderült, Svájcban, Norvégiában és Franciaországban akkor éri meg heti vagy idénykártyát venni, ha valaki több mint négy hetet tud síelésre szánni. Svédországban, Ausztriában, Liechtensteinben, Finnországban, Németországban vagy épp Szlovákiában viszont már három hétre is kifizetődők lehetnek a hosszabb távú bérletek.

A legdrágább heti bérletek Svájcban vannak (229 euró), majd Olaszország, Ausztria, Norvégia és Finnország következik 213, 204, 197, és 189 euróval. A legolcsóbban Németországban, Szlovákiában és Csehországban lehet heti bérlethez jutni 128, 124, illetve 100 euróért. (MTI)

You are here